Onze tips

Gootsteen verstopt: Wanneer haal ik er een vakman bij?
Ons advies: zo snel mogelijk. Als bijvoorbeeld uw wastafelafvoer verstopt is en u heeft de sifon (de zwanenhals) schoongemaakt, dan zit het probleem ergens in de leiding. Wie zelf het probleem wil verhelpen, zal een chemisch middel gebruiken dat de verstopping doet oplossen. Dat is niet altijd zonder risico. Zeker als het huis en het rioleringssysteem meer dan 10 jaar oud is, kunnen zich zwakke plekken hebben ontwikkeld in het buizenstelsel. Door chemicaliën worden zwakke plekken extra aangetast. Er kunnen lekkages ontstaan en dat is iets waar u ongetwijfeld niet op zit te wachten.
Wilt u zelf aan de slag, dan is het beter om de gootsteen te ontstoppen met behulp van een veer van klein formaat of een hogedruk watersysteem.

Welk afval mag ik door de wc of gootsteen spoelen?
Alles wat u door de wc of gootsteen spoelt, komt in het riool terecht. Het riool raakt verstopt door niet afbreekbaar (vast) afval zoals schoonmaakdoekjes, maandverband, (gestold) frituurvet en olie. Met de Afvalscheidingswijzer weet u wat u met uw afval kunt doen. En wat er wel en niet in het riool mag komen.

24 uur service ,
7 dagen per week
06-53935800